2013. szeptember 6., péntek

Kolozsváron

 2011. május 13-án a kincses városba vitt utunk, hogy újra Kuruttyoljunk. Nagy esemény volt ez számunkra, hisz már harmadjára lehettünk résztvevők a "versenyek versenyének" országos döntőjén.
A kolozsvári szervezők mindenre odafigyeltek, nagyon ügyesen és leleményesen oldottak meg minden helyzetet.
Állatvilággal kezdődött a megmérettetés. Volt növényfelismerés, védőbeszéd szerkesztése a pagonylakók és az erdő védelmének érdekében és Csodálatos állatvilág -kártya készítése.
Az a csapat, aki kiemelkedő teljesítményt nyújtott egy témakörnél, kapott egy "kis szíverősítőt", vagyis egy kis mézet.
Az ügyességi próba során kuckót kellett építeni. Nehéz feladatnak bizonyult, sehogy sem akart megállni az alkotmányunk.
Dani tudja kire kell figyelni, minden kis segítség jól jöhet - gondolja.
Már majdnem kész a művünk. Csak nem akartak  banándíszt rakni a tetejére?! Vagy egy kis szíverősítőnek kellett a majomeledel? Lényegtelen. Fő az, hogy megállt a kuckónk, s pontot hozott a csapatunknak.
Nem volt "bűvös radírunk", és nem tudtunk eléggé ráhangolódni Micimackó logikájára, ezért kicsit elrontottuk a matematikát, ami a második próbatétel volt. Ez a sikertelenség rányomta bélyegét csapatunk további munkájára, de a verseny harmadik részére összeszedték magukat a gyerkőcök.  Maximális pontszámot szereztek a Rügyek a honismeret és EU témakörben.
Fontos dolgot tanultunk meg ezen a versenyen, méghozzá azt, hogy hogyan kell felállni és tovább küzdeni, ha egy váratlan esemény a fölre dönt.
 Rügyeink újra bizonyítottak: elvitték és nevezetessé tették iskolánk nevét. Tudtára adták sokaknak, hogy létezik Belényes városa, és, hogy innen is, ahol "móc beszéddel vegyül a magyar" származhatnak értékes magyarok.

 Megérkezés után, bejelentkezéskor, minden versenyző kapott egy kis csomagot, amelyben többek között volt egy zöld, Kurutty feliratú póló is. Mi, tanítók, nem néztük meg, hogy mi van a csomagban, gyermekeink pedig nem gondolták, hogy az új ruhadarabot fel kellene venni a verseny idejére. Így csak a Rügyek lógott ki a sorból, mindenki zöldben kuruttyolt, csak mi fehérben. De minden rosszban van valami jó: így hamarabb kitűnünk a csoportképnél.
A verseny harmadik napján egy kis városnézés és lelki feltöltődés (zenehallgatás) után a botanikus kertbe látogattunk el.
Hatalmas élmény volt ottlenni ezen a versenyen, igaz-e Rügyek?  

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése