2012. február 21., kedd

Őrizzük meg egészségünket

Az Őrizzük meg egészségünket olyan oktatási projekt, amely szorosan kapcsolódik az egészségnevelés tantárgyához. Ennek a projektnek mi is részesei lehettünk.
A program célja az volt, hogy felhívja a figyelmünket arra, hogy egészségesebb életmódot folytassunk, és figyeljünk testünk és környezetünk ápolására, tisztántartására, higiéniájára.
A program elméleti résszel kezdődött, amikor megismerkedhettünk néhány baktériummal, és azok tevékenységével a szervezetünkben.
A gyakorlati részben kísérleteknek lehettünk szemtanúi: a kísérleteket végző felnőttek különböző helyekről vettek mintákat: kilincsről, padról, Szabi tenyeréből, s azokat elemezték.
Sőt, mikroszkóp segítségével még azt is megnézhettük, hogy milyen sok bacilus van körülöttünk.
Az az ember, aki nem beteg nem is tudja felfogni azt, hogy milyen nagy ajéndék birtokosa. Sajnos az egészséget csak akkor kezdjük értékelni, amikor már nincs. Ez az alkalom arra hívta fel tanulóink figyelmét, hogy próbáljuk megbecsülni ezt a nagy ajándékot. Mossunk gyakrabban kezet, ápoljuk testünket, táplálkozzunk helyesen, mozogjunk többet, és fordítsunk naponta megfelelő időt a pihenésre, az alvásra, hogy szervezetünk ellenállóbb legyen a baktériumokkal szemben.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése