2013. szeptember 3., kedd

Kincsesbánya

 "A nyelvkincs egyúttal gondolatkincs. Akinek több szava van, több ismerete van." (Babits Mihály)
 2011. február 17-én iskolánk igazi kincsesbányává változott, hiszen ide érkeztek a környékbeli iskolák legtehetségesebb vers- és mesemondó elemistái. Két országos verseny körzeti szakasza vonzotta őket, a Kányádi Sándor szavalóverseny és a Regemondó. Három teremben folyt a verseny egyidejűleg, egyikben az I-II osztályos szavalók, másikban a III-IV osztályos versmondók, a harmadikban a regélők adták elő irodalmunk gyöngyszemeit.
Vidámságot, jókedvet és félelmet is leolvashattunk gyermekeink arcáról. Minden egyes résztvevőnek gratulálok a teljesítményéhez ezúton is. 
 
Tudom, hogy nem könnyű megszólalni egy olyan közösségben, ahol hirtelen minden tekintet rátok szegeződik,  de ti nemcsak elmondtátok, hanem remekül előadtátok a verseket és regéket, nagyszerűen képviseltétek iskoláitokat és büszkeséggel töltöttétek el tanítóitok szívét.
 Körzetünket képviselhette a szavalóverseny megyei szakaszán és derekasan helytállt Hanna és egy tárkányi kislány, aki a második képen látható.
A háttér Boros Erzsébet, várasfenesi tanítónő munkája. Igényességet tanulhatunk tőle, és egy tanítási módszert, amit a legtöbb tankönyv nem említ; a lényege az, hogy mikor igazgyöngyöket mutatunk a gyermekeknek, fordítsunk figyelmet arra is, hogy mire rakjuk, mert a különlegeset különlegesen kell tálalnunk.
Kár, hogy egy kategóriából csak egy diák juthatott tovább. Szabi előadásmódjával nagy sikert aratott.
A regélők közül továbbjutott: Petka Szilárd, várasfenesi tanuló, és Jonatán, a mi iskolánk diákja.
 Köszönjük mindhárom csoport  zsűritagjának, hogy segítette és segíti munkánkat, köszönjük, hogy számíthatunk rájuk.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése