2011. február 21., hétfő

Jutalom

A kitartó tanulás és a hónapokon át tartó megfeszített munka jutalma egy élményekkel teli kirándulás lett a magyar "tengerpartra".Iskolánkból két csapat indulhatott:
- a Rügyek azért, mert országos negyedik lett a Kuruttyon;
- a másik azért, mert a mi iskolánk szervezte meg a Regemondó verseny megyei szakaszát.
Siófokon egy gyönyörű szállodában volt a szállásunk, ahonnan megérkezés után már félórával a hűs habokba vezetett a lurkók útja.
Másnap egy nap erejéig a gyermekek felhőtlen szórakozása érdekében történt egy kis csere a csapatok alakulásában, ugyanis lett egy lány-, és egy fiúcsapatunk.Míg a lányok hajókáztak, hattyúkat etettek és megnézték a környék nevezetességeit, ellátogattak Tihanyba, addig a fiúk szurkoltak, játszottak, harcoltak, falat másztak Budapesten a Napozóréten.
Másnap nagy örömünkre a programok fedték egymást, s így együtt játszhattunk, szórakozhattunk és barangolhattuk be a Napozóréten kialakított Nemzetek utcáját.

Nagy örömünkre ellátogattunk az állatkertbe is, ahol lenyűgözött bennünket a sok látnivaló és még a lábfájásunkról is megfeledkeztünk, amelyet a hatalmas területen levő állatkert bejárása okozhatott volna.

Igazi meglepetés és feledhetetlen élmény volt, hogy Magyarország államelnökének, Sólyom Lászlónak a meghívására eljuthattunk Kocsis Zoltán komolyzenei koncertjére, amelyet a Művészetek palotájában tartottak.
Ezúton is köszönetünket fejezzük ki a Nemzetközi Gyermekmentő Szolgálat tagjainak, valamint a Kurutty Oktatási Program szervezőinek, hogy lehetővé tették ingyenes részvételünket ezeken a csodálatos eseményeken, gondoskodtak a többfogásos ételekről és a lenyűgöző szálláshelyről.
Útban hazafelé megálltunk Budapesten, s megnéztük a Tropikáriumot is, ahol a mélyvízi világ egy részének és a trópusi őserdő egy kicsi darabkájának tanulmányozásával gazdagodhattunk.
Gyarapodtunk tudománnyal, élményekkel, barátokkal, ismerősökkel és tapasztalatokkal.
Ábel, a csapatkapitány, csak azt sajnálja, hogy jövőre már nem Kurttyolhat, mert ötödikes lesz.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése